Új időközi választás jöhet Borsodban

Tóth Ádám, az Igen Szolidaritás Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. sz. választókerület képviselőjelölti támogatottja tegnap a választás eredményét megtámadta. Határidőre benyújtott fellebbezésében azt kifogásolta, hogy ismeretlen tettesek a 2020. október 11. napján tartott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi országgyűlési képviselőválasztáson a választáshoz kapcsolódóan jogszerűtlen módon jártak el.

A harmadik helyen végzett képviselőjelölt szerint az alábbi pontokban sérültek a választási alapelvek:

  • a választás tisztaságának megóvása,
  • önkéntes részvétel a választási eljárásban,
  • esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,
  • jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás) illetve Btk.-t ez utóbbival bűncselekményt követve el.

A TELJES FELLEBEZÉS LETÖLTHETŐ ITT!

Mi is többször beszámoltunk a fideszes jelölt túlkapásairól, a Fidesz hatalmas hibáiról, ám nem tudunk egyetlen esetről sem, amikor a neoliberális ellenzék rárepült volna ezekre.

Futni hagyták a fideszest, amikor lebukott, hogy kivezényelt gyerekekkel, munkahelyeken kampányolt, amikor hamis képet keltve az állam képviseletében mutatkozott az átadó ünnepségeken, bénán tűrték a fideszes versenyző már a kampány elején világossá váló sokszoros, azaz sok száz milliós anyagi fölényét, holott a törvény sem enged 5 milliónál nagyobb kampányköltést.

Tóth Ádám a kampány során számos beadvánnyal élt, legtragikomikusabb a gyerekekkel való fotózása volt, amikor a helyi választási bizottság elkaszálta Koncz Zsófiát, és felszólította, hogy törölje a kérdéses fotókat, majd a fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság megváltoztatta a döntést, és kimondta, hogy semmi probléma nincs a politikai pedofíliával.

Tóth Ádám lapunknak elmondta, hogy a választás napján, október 11-én is számos bejelentés érkezett, hogy a Fidesz megsértette a választás tisztaságát, volt olyan szavazókör, ahol jegyzőkönyvet sem volt hajlandó felvenni a csalásról a helyi bizottság. Az ISZOMM támogatottja azt szeretné elérni, hogy érdemben vizsgálják meg az eseteket, és ha bebizonyosodik a csalás, akkor írjanak ki új választást a választókerületben.

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Új időközi választás jöhet Borsodban”

Comments are closed.