Újabb álhír Tóásóról

ch fronterizo

Indul a Csíksomlyó Tourist – köztük ki más, Tóásó Előd.

Az MTI újabb álhírt adott ki május 21-én: „A boldogasszony zarándoklat csütörtökön indult négynapos útjára. (…) A vonatokon kívül számos közösség szervez buszos zarándoklatot. Az egyiken ott lesz a Bolíviából nemrég kiszabadult Tóásó Előd is, aki 2009-es bolíviai letartóztatása óta először látogathat haza szülőföldjére. Tóásó Elődöt Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere hívta meg, hogy csatlakozzon a kerület és a helyi katolikus plébánia által szervezett zarándoklathoz.”

A „hírt” szerencsére csak a PS és az ATV vette át, pont kettővel többen, mint amennyivel kellett volna. Az eddigiektől eltérően hamis fotót nem mellékeltek az álhírhez.

Legutóbbi cikkem (Milyen is az aChungará?) után rengeteg kérdés futott be hozzám, rövid lényegük, hogy miért hiszek jobban egy bloggernek, mint az Átlátszónak (a hamis fotó elsőközlője). Erre egyrészt feleltem a posztban, „aki informálódni és nem „drogozni” akar, annak fel kell fedeznie az érdeklődési körének megfelelő hiteles forrásokat, pl. blogokat, mert a média nem tájékoztat, hanem kábít.”

Másrészt ostobaságokra, ráadásul nagy számban nem annyira van időm válaszolni, ezért itt teszem meg.

Elég egyszerű a megoldás: van az úgynevezett Google, aminek bármilyen országa bármilyen más országból elérhető, így van az úgynevezett chilei Google (google.cl), aminek a keresőjébe beütöttem az alábbi szó kombinációkat: egyszer azt, hogy Chungará + fronterizo (határátkelőhely), majd azt, hogy Chungará + frontier (országhatár), és ebből az derült ki, hogy a blogger állít igazat. Meg hát, ugye, ott van a csodálatos Google Map, ami ugye, műholdas…

Bővebben: Hírhatár 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük