Újabb gyalogosgázolás zebrán

zebraminimum
Halálra gázoltak egy 40 éves nőt Dabason egy gyalogos-átkelőhelyen, miközben az elektromos kerékpárját tolta – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap a police.hu honlapon.

A baleset az 5-ös főúton a Dabas-Gyón vasútállomás közelében történt, a sofőr nem fogyasztott alkoholt.

A helyszínelés idejére az 5-ös főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, a forgalmat – rendőri irányítás mellett – a környező utcákon keresztül elterelték.

2019-ben 969 esetben történt gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyeken, mely balesetek közül 39 eset volt halálos kimenetelű, ami tízzel több mint tavaly előtT.

Idén is folytatódik a tendencia, napi három gyalogosgázolás juthat kijelölt gyalogosátkelőhelyekre.

Székely Sándor az Igen Szolidaritás (ISZOMM) parlamenti képviselője fordult közérdekű adatigényléssel a rendőrséghez, a képviselő már tavaly is kikérte az adatokat. A közzétett információkból jól lehet látni, hogy bár a koronavírus-járvány miatt jóval kisebb forgalom volt az útjainkon, mégis elképesztő mennyiségű baleset volt még a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken is.

Az Országgyűles elé kerülhet meg idén a zebrákat biztonságosabbá tevő törvényjavaslat, lapunk többször si beszámolt a zebraminimum projekt állásáról.

Police.hu

  •  
  •  
  •  
  •