Újabb halálos gázolás zebrán, ezúttal Celldömölkön

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen sodort el egy nőt tegnap autó péntek reggel a Vas megyei Celldömölkön, a gyalogos a helyszínen meghalt – közölte honlapján a rendőrség.

A baleset a Sági utcában történt, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett félpályán halad a forgalom – fűzték hozzá.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek!

2018-ban országosan 1079 esetben, 2019-ben majndem ezer esetben történt gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyeken, mely balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű derült ki az Országos Rendőr-Főkapitányság adataiból.

Székely Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére közlekedési szakemberek és a minisztérium képviselők egy zebraminimum programon dolgoznak, hogy a gyalogos-átkelőhelyek biztonságosabbak legyenek.

Székely Sándor szerint minden gyalogos-átkelőhelynek meg kell felelnie egy műszaki minimumnak, teljesen mindegy, hogy a Magyar Közút, az önkormányzatok, a megyék, vagy a főváros tartja fenn a zebrákat.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •