Újabb kettős gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyen

Személyautó gázolt el egy 62 éves nőt egy csepeli zebrán hétfő reggel fél hét előtt. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség.

Nem sokkal később egy másik gázolás is történt, ugyancsak kijelölt gyalogátkelőhelyen: a X. kerületi Jászberényi úton egy betegszállító ütött el egy 22 éves nőt.

A baleset következtében a 22 éves nőt súlyos sérülésekkel vitték a mentők kórházba. A balesetek körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Székely Sándor, független országgyűlési képviselő két hete arról számolt be újságunknak, hogy az általa kezdeményezett zebraminimum bizottság közlekedési szakemberekkel kiegészülve hamarosan a gyalogosátkelőhelyeket biztonságosabbá tevő eredményekről is beszámolhat, melyek ősszel az Országgyűlés elé kerülnek.

Ugyanis 2018-ban országosan 1079 esetben, 2019-ben majndem ezer esetben történt gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyeken, mely balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű – közölte a képviselővel az Országos Rendőr-Főkapitányság.

Székely Sándor szerint minden gyalogos-átkelőhelynek meg kell felelnie egy műszaki minimumnak, teljesen mindegy, hogy a Magyar Közút, az önkormányzatok, a megyék, vagy a főváros tartja fenn a zebrákat.

(a kép illusztráció)

https://muon.hu/osszel-a-parlament-ele-kerulhet-a-zebraminimum/
  •  
  •  
  •  
  •