Újabb kimaradók az egészségügyi nyugipénzből

A gyógyászati segédeszközt kiszolgáló dolgozók egyszeri plusz juttatása is bizonytalan – írja a Medicalonline a Forgalmazók az Egészségért közleményére hivatkozva.

Kásler Miklós miniszter június 5-én jelentette be, hogy az egészségügyben kik részesülnek az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatásból. Kiderült, hogy a patikai dolgozók és a gyógytornászok nem kerülte fel a jutalmazottak listájára. Úgy tűnik, a gyógyászati segédeszköz kiszolgáló szaküzletekben dolgozók helyzete is bizonytalan: többszöri megkeresésük ellenére sem kaptak semmilyen választ az EMMI illetékeseitől.

Az egészségügyben dolgozó gyógyászati segédeszközöket kiszolgáló szakemberek minden óvintézkedést megtettek a betegek megóvása érdekében. Az eszközöket kiszolgáló szaküzletek telefonos tájékoztató ügyeleti rendszert hoztak létre – írják közleményükben.

A segédeszköz ellátó szakma képviselői áprilisban több alkalommal tájékoztatták az egészségügyi tárca vezetőjét az egyre súlyosbodó forgalom csökkenésről és annak következményeiről.

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség kiáll az egészségügyi dolgozók egységes kompenzálása mellett és elfogadhatatlannak tartja az ígért egyszeri bruttó 500.000 forint kapcsán az egészségügyi dolgozók közötti megkülönböztetést – írják

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •