Újabb mezőkövesdi provokáció

mezokovesd01

Elindultak az éhségmenetek, ma éppen Szegedről vágott neki egy munkanélküliekből és nyugdíjasokból álló csapat a Budapestre vezető gyaloglásnak. Eközben Mezőkövesden, ahol  fideszes a városvezetés, sértő molinókkal várja a város főterére délután, – Észak felől érkező menetelőket. Az Északonline.hu. arról számolt be, hogy Mezőkövesd főterén:  “Hozd vissza az eltűnt lapátot!!”, “MSZP: hatalomÉHSÉGmenet”, “A munkát keresd, ne a balhét”, “MSZP = CIRKUSZ”, “FIDESZ = MUNKA” – felíratú molinókkal fogadja a fideszes vezetésű város az Éhségmenet résztvevőit.

A Fidesz frakció Gyulán ülésezik, Mezőkövesden pedig kedd reggelre megjelentek a kifeszített molinók a város polgármesteri hivatalának „B” épületével szembeni főtéren. Ott, ahová korábban a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület, a Közmunkás Szakszervezet és az MSZP kért területfoglalási engedélyt, ahová megérkezik az éhségmenet.

Nem forró teával, zsíros kenyérrel, hanem bántó feliratokkal fogadják majd a gyalogosan közlekedő csapatot.

Lukács András, az MSZP megyei irodavezetője, a szocialisták megyei önkormányzati frakciójának vezetője úgy nyilatkozott az északonline munkatársának, hogy értesüléseik szerint a helyi Fidesz ellendemonstrációra készül a városban, s valószínűsíti, hogy ehhez az akcióhoz kapcsolódnak a főtéren elhelyezett transzparensek. 

mezokovesd02“A gusztustalan provokáció ismét megmutatja a Fidesz valódi arcát. Cinikusak, pökhendiek, ráadásul gátlástalanul hazudoznak. Csak azon jár az eszük, hogy másokat mocskoljanak és sértegessenek, s mélységesen lenézik a kilátástalanság ellen küzdő, a változásért, a jogaikért menetelő embereket” – mondta  a szocialista politikus. Lukács azt sem értette, hogy egy már, korábban lekötött helyszínre mi módon kaphatott engedélyt a molinók kihelyezésére bárki is.

A politikus szerint az a hír járja a városban,hogy “helyi hatalmasságok” megüzenték a városlakóknak: részt ne merjenek venni az éhségmenet tüntetésén, mert ha igen, megnézhetik, mikor kapnak Mezőkövesden munkát. “

Lukács szerint a legsötétebb diktatúrákat idéző módszerekkel élnek egyesek, hogy mindenáron fenntartsák annak látszatát, minden a legjobb irányban halad, pedig soka érzékelik ennek ellenkezőjét.  Az MSZP politikus úgy véli, hogy egy –egy molinó gyártási költsége 40-50.000 Ft között mozog, így a mezőkövesdi akció legalább 200 ezer Ft-ba kerülhetett.

Mezőkövesd városa tavaly sem fogadta szívesen az éhségmenetet, az akkori polgármester Tállai András, aki jelenleg a Belügyminisztériumban dolgozik helyettes államtitkárként, hólapátolást ajánlott fel a gyaloglásban megfáradt menetnek. Ez a szolidaritás?

FORRÁS: Hírhatár

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük