Újra cserbenhagyásos gázolás zebrán

Kedden zebrán sodort el egy idős hölgyet és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott egy autós Üllőn. A sérült asszonyt a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A monori rendőrök másnap már el is fogták a gázolót, a 23 éves jogosítvány nélküli férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A budapesti fiatal a bűncselekmény elkövetését elismerte, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, elmondása szerint a történteket megbánta.

Vele szemben a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

2019-ben 969 esetben történt gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyeken, mely balesetek közül 39 eset volt halálos kimenetelű, ami tízzel több mint tavaly előtT.

Idén is folytatódik a tendencia, napi három gyalogosgázolás juthat kijelölt gyalogos-átkelőhelyekre.

Székely Sándor az Igen Szolidaritás (ISZOMM) parlamenti képviselője fordult közérdekű adatigényléssel a rendőrséghez, a képviselő már tavaly is kikérte az adatokat. A közzétett információkból jól lehet látni, hogy bár a koronavírus-járvány miatt jóval kisebb forgalom volt az útjainkon, mégis elképesztő mennyiségű baleset volt még a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken is.

Az Országgyűlés elé kerülhet hamarosan a zebrákat biztonságosabbá tevő törvényjavaslat, lapunk többször is beszámolt a zebraminimum projekt állásáról.

Police.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •