Újra elkúrják a pártok?

Négy ellenzéki párt hétfőn megegyezett a fővárosi kerületek polgármester-jelöltjeiről, arra hivatkozva, hogy innentől az uniós választásra koncentrálnak. Persze a kimaradó pártok azonnal jelezték, hogy ez így nem jó, Puzsér, a Fidesz trollja a bejelentés óta alvás nélkül vágja legújabb válaszvideóját, Székely Sándor blogjában írta le a kialakult helyzetet.

Az DK, az MSZP, a Párbeszéd valamint a Momentum – jellemző módon pártlogika alapján – megállapodtak. Felosztották maguk között Budapest kerületeit. De ebből a megállapodásból kihagytak olyan szervezeteket, melyek pedig évek óta bizonyították, bizonyítják, hogy a kormányváltásért, illetve Budapesten az ellenzéki győzelemért dolgoznak. Pontosan ez az a taktika, ami az elmúlt 9 évben Orbán Viktort a hatalomban tartja. Nem ő az okos. Hanem a baloldal pártjai a… Nos ide gondoljon mindenki azt, amit akar.

Székely szerint a pártokon kívül az összes, helyi vagy országos civil szervezetnek együtt kell működnie az önkormányzati választásokon. Ez pedig akkor működhet jól, hogy ha ezek a szervezetek

egy közös jelölő szervezetben indulnak,

vagy azt támogatják. Így nyilvánítva ki, hogy nem a pártérdekek vezérlik őket, hanem a választók, az emberek felé való elköteleződésük, a változás iránti alapvető igényük.

További részletek a független országgyűlési képviselő blogjában olvashatók.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük