Újra előválasztás jöhet Budapesten

Erzsébetvárosban január 24-ére írták ki az időközi választást, amire Borka-Szász Tamás lemondása miatt volt szükség – közölte a helyi választási bizottság a honlapján.

Ahogy 2019-ben, idén is kiváló lehetőség nyílik arra, hogy előválasztáson mérkőzzenek meg az ellenzéki jelöltek. Tavaly nagy sikere volt az előválasztásnak, idén a borsodi időközin ezt elmulasztották a pártok, győzött is a Fidesz jelöltje.

Az Igen Szolidaritás friss közleményében azt írja, hogy a választásig 86 nap áll rendelkezésre, jóllehet immár 13 nap telt el a képviselő lemondása óta. Úgy gondolják, ha az ellenzéki oldalon egy előválasztásra 99 nap kevés, akkor ennek az intézménynek az országos hitelességét ássák alá, kiváltképp a tiszaújvárosi fiaskó után.

A Huszti Andrea elnök, által jegyzett levélben az olvasható, hogy az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom egy kiváló jelölttel készül, s szeretnék, ha a különböző szervezetek előzetesen felmérhetnék a tényleges erejüket, helyi politikai befolyásukat. A levelet az ISZOMM az ellenzéki pártok vezetőinek is elküldte.

Huszti: “Javaslom tehát, hogy az ellenzéki pártok szervezzenek előválasztást Erzsébetvárosban!

Nyilvánvaló, hogy 2019-hez hasonlóan ezúttal is több aspiráns jelentkezése várható, s bár tavaly a kormányoldal itt tetemes, közel 20 százalékpontos hátrányban volt a többpárti ellenzéki jelölthöz képest, a legalkalmasabb személy megtalálását mégis elengedhetetlen feladatnak tartom.”

2020. december 5-től 21-ig lehet aláírást gyűjteni, majd 2021. január 24-én lesz Erzsébetvárosban a választás.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Újra előválasztás jöhet Budapesten”

Comments are closed.