Újra Farkas Flórián lett a Lungo Drom vezetője

Keveseknek okozott meglepetést a szavazás végeredménye és azon még kevesebben lepődtek meg, hogy ők is a baloldalt akarják megállítani.

Az újraválasztott elnök a roma szervezet kongresszusán a küldöttek egyhangú, ellenszavazat nélkül lett megválasztva. A Fidesz korábbi romaügyi biztosa ezt a posztját újabb öt évig töltheti be. A szövetség mindemellett átalakította a szervezet felépítését és egy elnöki koordinációs testületet is létrehozott. Az MTI-nek küldött közleményből a szövetség politikai állásfoglalása is kiolvasható.

A Lungo Drom nyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy továbbra is a Fidesz kormány politikája mellett fognak kiállni. A kormánypártra pedig továbbra is stratégiai szövetségesként tekintenek. Véleményük szerint csak az Orbán-kormány képes megteremteni azokat a feltételeket, amik a magyarországi cigányság boldogulásához feltétlenül szükségesek. A cigányság felzárkózását és értékeinek megvédését akkor látják garantáltnak, ha a jobboldali kormány folytatja munkáját.

A szervezet a tisztújítás után kiadott közleményében a hazai ellenzékre is kitér. Az állítják, hogy az ellenzék hatalomra jutása esetén a hátrányos helyzetűek megalázó nyomorba süllyednének. Az ország szuverenitása pedig veszélybe kerülne. Szerintük az ellenzék választási győzelme veszélyeztetné a magyarság és a cigányság jövőjét egyaránt. A Lungo Drom céljaként fogalmazta meg nyilatkozatában azt is, hogy meg fogják akadályozni a baloldal előretörését és a bevándorláspártiak ellen fognak dolgozni.

A Lungo Drom kongresszusa nem csak Farkas Flóriánt választotta meg elnöknek, hanem a pedofilellenes törvényt és a bevándorlást is megtárgyalták. Támogatják a kormány népszavazási kezdeményezését. Elfogadhatatlannak minősítették Brüsszel politikáját és azt, hogy a liberális ideológiát ráakarják erőltetni Magyarországra. A Lungo Drom arra kéri a magyarországi cigányságot, hogy menjen majd el a kormány által életre hívott népszavazásra. A roma szervezet kongresszusa üdvözölte a kormány családpolitikáját és a bevándorlással kapcsolatos politikája mellett is kiállt.

Már 18 éve ott van a parlamentben Farkas Flórián, legutóbb a 2010-2014 közötti ciklusában beszélt.

  •  
  •  
  •  
  •