Újra indulnak a kilakoltatások. NE HAGYJUK!

kilakoltatas

 

Egy 73 éves asszonyt készülnek kilakoltatni Budapesten.

A kormány nem tett eleget a Magyar Szociális Fórum kérésének, hogy ne oldják fel a március 1-én lejáró kilakoltatási tilalmat, hanem védjék meg a legrászorultabbakat az otthonvesztéstől.  

Az MSZF szervezője választ sem kapott a miniszterelnöknek írt levelére. Ennek következtében március 1-től megint emberek kerülhetnek az utcára – tájékoztatott a Szociális Fórum szerdán kiadott közleményében.

Vidékről és Budapestről máris többen jelezték az MSZF-nek, hogy március első napjaiban árverezik a lakásukat, illetve kilakoltatják őket.

Budapesten egy 73 éves anyát és lányát március 6-án 8.30 órakor akarják kilakoltatni XV. kerület, Fő út 57. fsz. 5. szám alóli önkormányzati bérlakásából. Az érintett Laska Szerénának semmilyen tartozása sincs, legutolsó számláit is rendre kifizette. Kérdésére, hogy miért akarják őket mégis kilakoltatni 36 m2 egyszobás-konyhás lakásukból, azt a választ kapta, hogy az önkormányzat nem köteles megindokolni a döntését. Az asszony méltányosságból jutott a bérlakáshoz a kerület MSZP-és vezetése idején, és ezt az állapotot azóta sem szüntették meg, írásban erről szóló tájékoztatást nem kapott – közölte a Magyar Szociális Fórummal, melynek segítségét kérte.

Simó Endre szerdán e-mailben és faxon elküldött üzenetében arra kérte László Tamás (FIDESZ-KDNP) XV. kerületi polgármestert, hogy vegyék le a napirendről Laskáék kilakoltatását, vagy biztosítsanak nekik más hasonló lakást. “Számítok humánus intézkedésére” – írta Simó a polgármesternek.

A végrehajtással megbízott Palota Holding rendőrökkel készül kilakoltatni a két asszonyt arra való hivatkozással, hogy “önkényes lakásfoglalók”, jóllehet az önkormányzat nem állít ilyesmit. A 73 éves anya nyugdíjból él, leánya pedig bérpótló támogatásban részesül:
22.800 forintot kap.

Az MSZF arra kéri az embereket, hogy jelenlétükkel tiltakozzanak a tervezett kilakoltatás ellen, és élőlánccal akadályozzák meg az embertelenséget.

(Laska Szeréna telefonszáma az újságíró kollégák rendelkezésére áll az
MSZF-nél.)

kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371
www.mszfszk.hu
www.hitelkarosultakert.hu

 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük