Újra zsidózott a hatosfogat jobbikos jelöltje

“Bíró László bocsánatot kért a zsidóságtól” – olvashattuk tegnap a hírt szinte minden online újságban. A borsodi hatos választókörzet összellenzékinek hazudott jobbikos képviselőjelöltje az elmúlt években többször zsidózott és cigányozott közösségi oldalakon, de tegnap a kampány miatt bocsánatot kért a zsidóságtól.

És itt vannak az igazi bajok. Hogy tudniillik Bíró László a sorozatos támadások miatt úgy érezte, hogy a zsidóságtól kell bocsánatot kérnie, ezáltal semmissé téve vállalhatatlan kijelentéseit.

Ha itt valódi és őszinte megbánásról lenne szó, akkor a borsodi mutyijelölt nem a zsidóságtól, a zsidó emberektől kért volna bocsánatot, hanem úgy en bloc, minden kulturált és európai gondolkodású embertől.

Mert szavaival nemcsak a zsidókat bántotta meg, hanem mindenkit, aki elítéli a megkülönböztetést, a kirekesztést, a gyűlöletkeltést.

A jobbikos jelölt még a bocsánatkérésével is elárulja magát és valódi érzéseit. Továbbra is megkülönbözteti az embereket származásuk, vallásuk, bőrszínük stb. alapján. Most épp a zsidókkal van baja, de Mészöly Miklós szavait idézve tudjuk: “Az antiszemita véli csak úgy, hogy csupán antiszemita. Valójában a bármikor és bármilyen bűnbak-igényre átprogramozható gettóba zárja be magát.”

Bíró László méltatlan arra, hogy a demokratikusan gondolkodó embereket képviselje az Országgyűlésben.

Ha az őt jelölő pártok nem féltek volna előválasztás segítségével kiválasztani a megfelelő jelöltet, akkor ez hamarabb kiderült volna, és akkor egységesen lehetett volna a valódi független és ellenzéki jelöltet, Tóth Ádámot támogatni a fideszes jelölttel szemben.

Még nem késő, hogy visszaléptessék Bíró Lászlót!

  •  
  •  
  •  
  •