Újraindul a kötvénybiznisz? – A Fidesz hazugsággal vádolja az MSZP-t

A Fidesz szerint az MSZP hazudik a letelepedési kötvényprogramról – így reagált a kormánypárt Harangozó Tamás szavaira, aki azt mondta: az Orbán-kormány arra készül, hogy 2018-as választási győzelme esetén azonnal újraindítja a letelepedési kötvény-programot.

Harangozó a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva arról beszélt: egy keddi, genfi letelepedési üzletággal foglalkozó szakmai konferencián kiderült, hogy  a piac is a program újraindítására számít. Hozzátette: mivel Orbán Viktor kormányrendeletben függesztette fel a program működését, így a rendszer készen áll arra, hogy egy másik rendelettel, akár egy napon belül újra működhessen.

Harangozó Tamás “ipari pénzszivattyúnak” nevezte a letelepedési kötvény-programot, ami miatt szerinte 5 milliárd forint kár már biztos hogy érte az államot, mert ennyi kamatfelárat fizet Magyarország a kötvények visszafizetése érdekében, emellett mintegy 100-150 milliárd forint “elmaradt haszon” került a kötvényprogramban érdekelt, döntő többségében off-shore hátterű cégekhez. Közölte: az MSZP 2018-as választási győzelme esetén, a Botka kormány első intézkedési között lesz a letelepedési kötvényről szóló törvény eltörlése, az ezzel foglalkozó cégek nyilvános elszámoltatása és egy 75 százalékos különadó kivetése, amivel visszavennék ezen cégek nyereségének döntő többségét. Visszavennénk ezt a pénzt, hogy legyen miből kórházi várólistákat csökkenteni, oktatást finanszírozni és jusson tisztességes nyugdíjemelésre. Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok – fogalmazott.

A Fidesz úgy vágott vissza az MSZP-s politikusnak, hogy a letelepedési kötvényprogramra nem lett volna szükség, ha “az MSZP nem adósította volna el az országot”. A kormány döntött, és  Orbán Viktor miniszterelnök kedden a parlamentben is elmondta, hogy nincs már szükség ezekre a kötvényekre, mert az ország finanszírozási helyzete öt év alatt sokat javult “A többi már az MSZP hazugsága” .- emelte ki közleményében a kormánypárt.

 

Forrás: http://nepszava.hu/cikk/1131471-ujraindul-a-kotvenybiznisz—a-fidesz-hazugsaggal-vadolja-az-mszp-t

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük