Újraindulnak az autógyárak – ki vásárol autót?

Tegnap újraindult az Audi Győrben, a Suzuki április 27-én indítaná újra a magyarországi gyárát, a Mercedes is megkezdi a fokozatosan növelt termelést, közölték a cégek közleményeikben.

A Suzuki minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, így az esztergomi gyár készen áll a termelés újraindítására. Eközben folyamatosan elemzik a piacok alakulását, a belföldi és külföldi kormányintézkedéseket, amik kapcsán hetente felülvizsgálják az újraindítás ütemét, amit jelenleg április 27-re terveznek, egyműszakos munkarendben.

A szigorúbb intézkedések között biztosítják a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát, de szigorítottak a munkások munkába szállításának menetén, a beléptetési rendszeren, gondoskodtak az egészségügyi védőfelszerelésekről, de az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is kiterjednek a módosítások.

A Mercedes április 28-tól újraindítja termelését Kecskeméten, egyműszakos munkarenddel kezdenek, majd ezután rugalmasan alakítják a felfutást, így biztosítva a gyors reagálás képességét.

A 4400 embernek munkát adó kecskeméti gyárban az újraindulásig szigorú higiéniai- és védőintézkedéseket vezetnek be, ezekről később ígérnek pontosabb tájékoztatást.

Szigorított egészségvédelmi intézkedések bevezetését követően az Opel Szentgotthárd készen áll a termelés újraindítására – közölte hétfőn az MTI-vel Kaszás Zoltán a motorgyár sajtószóvivője is.

Az újraindulást az üzemi tanács, a szakszervezetek és a munkavédelmi képviselők is támogatják. Az intézkedések közé tartozik többek között a testhőmérséklet önellenőrzése, a védőszemüveg és a napi szinten kiosztott higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása és ennek jelölése, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, (kivéve a tűzvédelmi ajtókat) a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása, a beérkező alkatrészek “pihentetése”, műszakváltások megfelelő ütemezése a műszakokban dolgozók találkozásának elkerülése miatt.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük