Ultraliberális puccsot készítenek elő az Európai Unió vezetői

2012-06-04draghi-juncker
Német lapok leleplezései alapján a l’Humanité főszerkesztője arról számol be, hogy az uniós vezérkar egy ultraliberális föderáció tervét akarja ráerőszakolni a június végi európai csúcstalálkozó résztvevőire.

RIADÓ : Akadályozzuk meg a megszorító totalitarizmust az eurozónában

Több német újság leleplezte, hogy jelenleg egy puccsot készítenek elő az Európai Tanács (az állam- és kormányfők tanácsa) június 28-29-i ülésére. Patrick Le Hyaric, a l’Humanité főszerkesztője és az Európai Egyesült Baloldal/Északi Baloldali Zöldek európai parlamenti csoportjának alelnöke figyelmeztet egy ilyen titkos terv következményeire.

“Mindezt egy senki által nem választott kvartett készíti elő, akik ennek ellenére európai intézményeket igazgatnak: Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke, José Manuel Barroso a brüsszeli Bizottság elnöke, Herman Van Rompuy, az Unió Tanácsának elnöke és Jean-Claude Juncker, az eurocsoport elnöke. Nem elégednek meg a Sarkozy és Merkel által kezdeményezett megszorító szerződés elfogadásával, nem elégednek meg két olyan szabályozási tervnek a közvélemény elől való eltitkolásával, amelyek teljhatalommal ruháznák fel a Bizottságot a nemzeti költségvetésekkel kapcsolatban, ez a négy ember egy olyan ugrást javasol, amely az európai ultraliberális föderalizmusba vezet.

Egy olyan tervet készítenek elő, amelynek négy oszlopa van:

• Egy banki unió, létrehozása, a monetáris unió megerősítésére és a pénzpiacok támogatására
• A második oszlop célja, hogy szembeszálljon a nemzeti szakszervezetekkel, hogy „fellazítsa a munkaerőpiac szabályait és minden vámhatárt lebontson”. Ez a túlzott és féktelen verseny a pénzügyi hatalmak profitját szolgálja.
• Harmadrészt, ez a szuperterv egy « Költségvetési Unió » létrehozását szolgálja, a szent tehénné tett költségvetési fegyelem nevében, a megszorítások további erősítésére
• Végül, mindennek a tetejébe, a pénzpiacok szolgálatába szegődött négy muskétás egy „politikai uniót” akar létrehozni, vagyis teljhatalmat akar adni az európai intézmények kezébe, vagyis saját maguk számára, hogy intézményesítsék a megszorító totalitarizmust.

Ez is megerősíti annak szükségességét, hogy a lakosság támogassa a Baloldali Front parlamenti jelöltjeit, akik maguk is kiállnak az európai szolidaritás mellett, az Európai Központi Bank feladatkörének módosításáért és a költségvetési megszorító paktum eltörléséért, hogy azt egy, a humánus társadalmi és ökológiai fejlődés szolgálatában született szerződés váltsa fel, a javak újfajta elosztásának köszönhetően. Veszély van. A mozgósítás nélkülözhetetlen.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük