Ungváry Krisztián Orbán zsoldjában

kertesz akos montreal

A Horthy rezsim újjáélesztését tehát nem is Orbán találta ki, de a megvalósításához ő tudott lehetőséget teremteni minden magyarok megelégedésére. A nemzet végre önmagára talált. 

És Kaczinski vezetésével végre a lengyel nemzet is önmagára talált, amennyiben most helyreállítja a Piłsudski féle klerikál-nacionalista, vastagon antiszemita, félfeudális úri Lengyelországot.

Helyreáll tehát a világ rendje, mely legutóbb a két világháború között volt teljes!

Európát most úgyis lefoglalja a menekült áradat okozta válság és a dzsihádista terrorveszély, Brüsszel nem tud odafigyelni a keleti végekre: szabad a vásár!

Ebbe a „szabad a vásár” légkörbe illik bele Ungváry Krisztián legújabb könyve, az A magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban – 1941-1944. című történetírásnak látszó dolgozat. Azért merem már itt, az elején minősíteni, mert előttem többen, legilletékesebben és leghitelesebben Krausz Tamás, ezt már megtették.

Már régebben meghozattam ide, Montrealba Krausz Tamás azonos című levéltári dokumentum gyűjteményét. Ennek ismeretében először (a címazonosság okán) azt hittem, hogy Ungváry Krausz Tamás dokumentumgyűjteményét akarja népszerűsíteni, a nagyközönség számára élvezhetőbb narratívákkal ellátni, de az első recenziók és a szerzővel készült első riportok olvastán fölszisszentem, hiszen Ungváry arra vette a bátorságot, hogy egy ellen-Krausz Tamást adjon ki az ő könyvének címét elorozva: – egy grandiózus és hazug szerecsenmosdatást. Egy munkát annak bizonyítására, hogy a Második Magyar Hadsereg, ha nem is volt hős, de bűnös semmiképp, nem bűnösebb, mint az orosz-szovjet partizánbandák, akiknek megfékezése a föladatuk volt. A módszer roppant ismerős: valamit bagatellizálni úgy a legkönnyebb, hogy bebizonyítom, nem egy gyalázat volt, hanem kettő. Schmidt Mária történész nagyasszony módszere: nem egy holokauszt volt, hanem kettő, a hitleri és a sztálini, itt Auschwitz és amit a szó jelent, amott a Gulag. Egy náci, egy bolsi – kilóra megvan.

Vártam, hogy valaki helyre teszi Ungváryt, leginkább Krausz Tamás megszólalását vártam, és nem hiába, Tamás megszólalt, „Úriember” megszállók és „jogtipró” partizánok? címmel kőkemény recenziót írt az Ungváry-kiadványról. Mint történész Krausz Tamás leginkább Ungváry önkényes és tudománytalan dokumentum- és forrásanyag kezelési módszerét szedi ízekre. Ahogy Ungvári szemelget a dokumentumok között, azt rántja elő, azt helyezi reflektorfénybe, ami az eleve hazug prekoncepciójának megfelel, az olyan, mint aki Bibliai idézetekkel akarja igazolni, hogy nincs Isten. Ami nem nagy kunszt, ha valaki ügyesen válogat.

Persze csalódtam Ungváryban, akit tisztességes történésznek gondoltam idáig, de hát úgylátszik ő is beállt a sorba, beállt Orbánhoz zsoldosnak elárulva a tudományt és a történész szakmát. Nem ő az első a sorban. Ő is Soros Györgyöt igazolja: ez a fajta történelemhamisítás a Horthy-Magyarország helyreállításának ideológiai alapját képezi, hiszen a megszálló csapatokat vitéz nagybányai Horthy Miklós ellentengernagy, országgyarapító kormányzó urunk küldte a Szovjetunióba.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük