Választási csalás miatt nyomoz a rendőrség a hajdúságban

Megindult a nyomozás egy választási csalásról szóló videófelvétel alapján, erről tájékoztatta Káposznyák Istvánt, a Szolidaritás Mozgalom alenökét ma a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály vezetője.

Káposznyák a muon.hu-nak elmondta, hogy a feljelentése alapján a Btk. 350.§.-ba ütköző és aszerint minősülő a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelte el a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint tavaly lapunk is megírta, a felvétel egy hajdúsági kisvárosban készülhetett, melyen elhangzanak a szavazók megfélemlítésére, szervezett szállításra, a láncszavazásra, kifizetésekre és a szavazatvásárlásokra utaló kifejezések.

Bizonyíték választási csalásról

Bírtokomba került egy videófelvétel, ami azt bizonyítja, hogy egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban választási csalás történt. Ezen a felvételen elhangzanak a szavazók megfélemlítésére, szervezett szállításra, a láncszavazásra, kifizetésekre és a szavazatvásárlásokra utaló kifejezések. A majd egy órás felvételből nyilvánosságra hozom azokat a részleteket, amelyek véleményem szerint mindezt alátámasztják. A videó egy elszámoltatás során készült – mivel a szállítással megbízott személy nem „jól” végezte a feladatát – és az elhangzottakkal kapcsolatban nem hallható ellentmondás egyetlen fél részéről sem. Mint állampolgár, volt rendőr és ma már politikus, kötelességem ezeket a felvételeket a nyomozóhatóság részére átadni, melyet egy bűntetőfeljelentés mellékleteként ma megküldtem a Központi Nyomozó Főügyészség részére. Ezek a felvételek igazolják, hogy egy velejéig romlott, korrupt, bűnös rendszerrel állunk szemben, ami – mint ahogyan a videón is elhangzik – már öt éve is hasonló módon jutott hatalomra. Tudjuk, hogy számos példa van az országban hasonló esetekre, de még keveseknek fordult fel annyira a gyomra, mint a felvételeket átadó barátunknak. Én is és a Magyar Szolidaritás Mozgalom is várja mindazok jelentkezését, akik tudnak hasonló bűntettekről, hogy lerombolhassuk a hazugságokból épített falakat.

Zveřejnil(a) Káposznyák István dne Neděle 15. prosince 2019

A közel egy órás felvételt Káposznyák – melyből 8 perces részletet posztolt az oldalon – megküldte a Központi Nyomozó Főügyészségnek, aki a hajdúsámsoni fideszes képviselők és a polgármester lemondását követeli.

A videófelvétel itt érhető el.

Birtokomba került egy videófelvétel, ami azt bizonyítja, hogy egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban választási csalás történt. Ezen a felvételen elhangzanak a szavazók megfélemlítésére, szervezett szállításra, a láncszavazásra, kifizetésekre és a szavazatvásárlásokra utaló kifejezések. A majd egy órás felvételből nyilvánosságra hozom azokat a részleteket, amelyek véleményem szerint mindezt alátámasztják. A videó egy elszámoltatás során készült – mivel a szállítással megbízott személy nem „jól” végezte a feladatát – és az elhangzottakkal kapcsolatban nem hallható ellentmondás egyetlen fél részéről sem. Mint állampolgár, volt rendőr és ma már politikus, kötelességem ezeket a felvételeket a nyomozóhatóság részére átadni, melyet egy bűntetőfeljelentés mellékleteként ma megküldtem a Központi Nyomozó Főügyészség részére. Ezek a felvételek igazolják, hogy egy velejéig romlott, korrupt, bűnös rendszerrel állunk szemben, ami – mint ahogyan a videón is elhangzik – már öt éve is hasonló módon jutott hatalomra. Tudjuk, hogy számos példa van az országban hasonló esetekre, de még keveseknek fordult fel annyira a gyomra, mint a felvételeket átadó barátunknak. Én is és a Magyar Szolidaritás Mozgalom is várja mindazok jelentkezését, akik tudnak hasonló bűntettekről, hogy lerombolhassuk a hazugságokból épített falakat.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Választási csalás miatt nyomoz a rendőrség a hajdúságban”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük