VÁLASZTÁSI SZTRÁJK 2018, szavazz érvénytelenül!

Orbán Viktor megnyerte a 2018-as választásokat. Nullához közelít az esélye annak, hogy a miniszterelnök leváltásra kerüljön. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Jobbikot még Simicska pénze sem tudja feltolni váltópárti szerepbe. Tovább nézve a palettát azt látjuk, hogy a magát demokratikusnak mondó ellenzék 2014-es tragédiája mára komédiába fordult. Gyurcsány ripacskodik, Bokros okoskodik, a szocialisták a megszokott jellegtelenséggel brummognak és talán szerencsére a Ron Werberrel erősített LMP sem tud komoly tényezővé válni. Mindenki arra játszik, hogy egzisztenciálisan túlélje 2018-at. Maradjon zsíros állás a parlamentben vagy valamelyik önkormányzatban. Puffogtatják a frázisokat, düllesztik a mellüket tömeg nélkül maradt tömegdemonstrációkon és próbálják elhitetni velünk, hogy ők aztán majd jól elzavarják Orbánt. Mindezt persze annyira hiteltelenül teszik, hogy mindenki egyértelműen látja, hogy semmi, de tényleg semmi nem lesz abból, amit mondanak.
A büdös nagy tény az, hogy az egész magyar politikai rendszer úgy ahogy van meg van rohadva és egyben kellene a történelem ganyédombjára vetni fideszt, mszpt, jobbikot és lmpt és mindenkit, aki az elmúlt évszázadban megfordult a bolhacirkusszá silányított parlamentben. Ha holnap az összeset elzavarná valaki, akkor sem hiányozna senkinek se a kormány, se az állítólagos ellenzéke.
Egy piszkos nagy forradalom lenne jó, a történelem tisztítótüze, de ez nem fog 2018-ig eljönni az is biztos. Itt mindenki lapít a büdösben és vár arra, hogy majd valaki más csinál valamit. Persze ha mindenki vár valakire, akkor garantáltan senki sem fog lépni, de ezt a tényt nem akarja felismerni senki se.
Mit tehetünk 2018-ig? Választhatjuk a politikai pótcselekvést, azaz beállhatunk valamely szerveződés mögé, amely változásról beszél, de létével garantálja a változatlanságot. Ennek annyi értelme lesz, hogy tegyünk bármit, akkor is hozzájárulunk ahhoz, hogy a diktatúra amelyben élünk színes demokráciának tűnjön. Mit tehetünk ehelyett? Nagyjából a semmivel felérőt. Azt, hogy elmegyünk szavazni, de mivel nincs kire, ezért érvénytelenül voksolunk. Mint tettük azt a migránsellenes szavazás során: Szabályosan X-et teszünk minden jelölt és párt neve alatt lévő karikába. És a végén majd ki fog derülni, hogy ellenzéki erőkkel vetekedő tábora van az elégedetleneknek.
Sokan mondják, hogy de a kétharmad megakadályozása, meg legalább a parlamentben lévők pártok megszólalási lehetőséget és pénzt kapnak, de pont ez a legkárosabb jelenség. Ennek az országnak ki kell vonulnia Orbán rendszeréből. Párhuzamosan azzal meg kell szervezzük önmagunkat. Nem árnyékkormányra, árnyékországra van szükség. Az otthonunk köszübénél meg kell húzzuk Orbánia határát, azonban ez csak úgy megy, ha létünkkel sehol sem legitimáljuk azt a rendszert, amely minket és minden másként gondolkodót a peremre szorított.

Kalmár Szilárd

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük