Válság neked, gazdagodás nekik!

Rengeteg drága luxusautó érkezett Magyarországra az első hat hónapban a Datahouse adatai szerint. Emellett a tehetős magyarok rengeteg sportautót is vásároltak: a Pénzcentrum most összegyűjtötte a legkülönlegesebb autókat, amelyek magyar rendszámot kaptak idén.

Ha méregdrága luxusautóról van szó, a legtöbbeknek egyből a Ferrari ugrik be: ebből 2021-ben eddig 15 darab érkezett Magyarországra. Ezek között a legdrágább az SF 90-es, amelyet nagyjából 100-150 millió forintért lehet megvenni – ebből a sportkocsiból 2 darab is jött az országba. A kb. 100 milliós 812-esből hármat is forgalomba helyeztek, ugyanennyibe kerül a Ferrari Roma is, amelyből négy darab jött. Emellett két darab F8-as is szerepel a listán, ez a sportkocsi kb. 120-130 milliót ér. A 70 milliós Portofinoból és a 100-120 millió forintba kerülő GTC 4 Lussoból egy-egy kapott magyar rendszámot. Érkezett két 488-as is, amit 65-80 millió forintért lehet megvenni.

A Datahouse adataiból kiderült, Magyarország kedvenc sportautója továbbra is a Ford Mustang – 2021-ben eddig 91 darabot helyeztek forgalomba -, amit a második helyzetthez képest még viszonylag “olcsón” meg lehet venni, újonnan az indulóára 13 millió forint. A sportkocsiknál a második helyen 41 forgalomba helyezett darabbal a legkevesebb 31 millió forintos 8-as BMW áll, harmadik a Mercedes AMG GT, amiből 38 kapott magyar rendszámot, ez 50 millió forint körüli összegért vihető haza. Ott van a toplistán a Porsche 911-es is, ami potom 45-50 millió körül megvehető újonnan, ebből 32 kapott magyar rendszámot.

A feltűnésre vágyók különlegesebb sportkocsikkal róják az utakat: a 30 millió körüli Maserati Ghibliből 2 darabot helyeztek forgalomba február végéig, és forgalomba állt még két alsó hangon 50 milliós Aston Martin DBS is. Behoztak Magyarországra egy 30-35 millió forint értékű Lotus Exige-t is.

Sehol egy Model X, nagyot megy a Porsche

Magyarországon tavaly nagyot ment a Tesla: Elon Musk elektromos verdáiból 72 darabot helyeztek forgalomba 2020-ban. Idén eddig 10 autójuk állt forgalomba, ebből a legtöbb Model 3-as volt, ami a legolcsóbb Tesla, nagyjából 16 millió forinttól meg lehet venni, ebből 9 darab állt forgalomba idén. Az újonnan kb. 34 millióról induló Model S-ből 1 darab jött 2021 első két hónapjában, a SUV-kategóriás Model X-ből egyelőre nem jött még egy sem idén.

A nagyjából 10 millióval kevesebbről induló, szintén elektromos luxus-SUV Mercedes EQC-ből 22 darab kapott magyar zöld rendszámot. Az Audi hasonló árú elektromos terepjárójából, az e-Tronból nyolcat regisztráltak be. A Porsche elektromos csúcsmodelljéből, a Taycanból 20 darab érkezett Magyarországra, ennek sportkocsinak a listaára 53 millió forinttól indul.

Nagy sláger a luxusterepjáró

A luxuterepjárók között az Audi Q7 fogyott a legjobban, ebből 99 kapott rendszámot, a nagyobbik, Q8-asból pedig 90. A legkevesebb 31 milliós Mercedes GLS-ből 61 darab állt forgalomba, de magyar rendszámot kapott 14 AMG-s változat is, amit kb. 55 millió forintért lehet kihozni a szalonból, illetve 7 GLS Maybach is, amelyért legkevesebb 60 millió forintot kell fizetni. Jött jópár G-osztály is, az AMG-pakettesből ebből 45 került forgalomba, újonnan 60 millió forint körüli összegért már meg is lehet venni. A “sima” G-osztályból 28 darab kapott rendszámot január-februárban, ez potom 40 millióról indul. A

listában vannak különlegesebb darabok is: 4 Lamborghini Urust is honosítottak 2021-ben, az olasz luxusterepjáró 70-80 millió forint körüli összegért lehet a miénk. Jött egy hasonló árkategóriás Aston Martin DBX is, valamint egy Bentley Bentaygát is honosított valaki.

A BMW csúcsterepjárójából, az alsó hangon 29 milliós X7-esből 65 érkezett, az M-es sportváltozatból 4-et hoztak be – ez 40 millió forintról indul.

Limuzinból is dömping van

A Datahouse adatai szerint idén a legnépszerűbb luxuslimuzin a 29 millió forintos alapáron kapható S-Merci, ebből 137 darabot jegyeztek be eddig. A második helyen a Porsche Panamera áll, amiből 31-et vettek idén a leggazdagabbak, 38 millió forint körüli alapáron lehet megvenni. A harmadik helyen a 7-es BMW-t találjuk, ebből 20 darabot jegyeztek be, a Mercedeshez hasonlóan ez is legkevesebb 29 millióba kerül.

A különlegesebb darabok közé tartozik a Merceses S-class Maybach, ami már induló áron is elég húzós, 46,6 millió forint.

Forgalomba állt még 1 darab Bentley Flying Spur is, amit 40 és 120 millió forint között lehet megvenni. Jött még 3 Lexus LS 500h is, a japán gyártó csúcsmodellje s 30 millió forint körüli alapáron kapható. Az A8-as Audiból 5-öt helyeztek forgalomba, a sportváltozat A8 S-ből pedig hármat.

Forrás: Pénzcentrum

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •