Vannak még bátor ellenzékiek, akad aki NEM-et mer mondani Orbán teljhatalmára

Székely Sándor az Igen Szolidaritás (ISZOMM) országgyűlési képviselője felesleges provokációnak minősítette a veszélyhelyzet meghosszabbítását, egyedüliként nem fogja azt megszavazni a parlamentben. Valamennyi ellenzéki képviselő rajta kívül Orbánnal együtt szavaz a miniszterelnöknek lényegében teljhatalmat adó indítványról.

Az ISZOMM politikusának álláspontja szerint “a kormány általános és kommunikációs értékű hitvakozásain túl továbbra sem világos, hogy konkrétan mire szolgálna a több, mint négy hónapra bevezetendő rendkívüli jogrend.”

Úgy gondolja az indítvány politikai értelemben csak az ellenzéket provokálja, így a lakosságban is bizalmatlanságot ébreszt a várható intézkedések iránt, s ezzel a kormány vétkesen aláássa a nehéz időkben oly kívánatos közbizalmat.
“Különösen visszás, hogy a kötelező maszkviselés mellett a munkahelyeken, az iskolákban, a tömegközlekedési járműveken gyakorlatilag egyéb korlátozások nélkül lehet tömörülni, a politikai szándékú gyülekezés azonban továbbra is tiltott” – indokolja azon döntését, hogy nem szavazza meg a javaslatot.

Székely Sándor nem véletlenül hozta ezt példának. Május 1-én autós demonstrációt kívántak tartani a “Tisztességes bérekért”, azonban azt a rendőrség betiltotta. Ennek ellenére a szervezők továbbra sem álltak el a demonstráció megtartásától, a facebook-on várják a csatalkozókat. KLIKK

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •