Varga Mihály gyáva – titkolják a valós béreket

Miközben még egyes ellenzéki portálokon is arról lehet olvasni, hogy mennyire dübörög a gazdaság, és mennyire növekednek a bérek, a valóság valószínűleg egészen más. Ezt próbálta meg kideríteni Székely Sándor független országgyűlési képviselő, de a Pénzügyminisztérium mellébeszél, osztotta meg blogjában vasárnap a képviselő.

Székely még múlt decemberben kiderítette, hogy a KSH egész egyszerűen nem veszi figyelembe 1.7 millió munkavállaló fizetését, amikor készítik a statisztikáikat. Hogy miért nem, arra nincs válasz, illetve az, hogy dolgoznak azon, hogyan tudnák bevonni az ország dolgozó lakosságának a felét a kimutatásaikba…

De a dolognak itt nincs vége. Hiszen az átlagszámítás nagyon megtévesztő tud lenni, hiszen ha összevetjük az egymilliós fizetést 5 darab százezres fizetéssel, az átlaga jól fog kinézni. Persze, ettől még aki százezret keres nem fog jól keresni. Sokkal jobban mutatná a kerestek eloszlását az ugynevezett medián bér, mely pontosabb képet adna a valóságról.

Székely erről kérdezte a pénzügyminisztériumot, de nem kapott választ. Úgy tűnik a pénzügyminisztérim valamiért titkolozóik. Valószínűleg nem szeretnék ha kiderülne, hogy Magyarországon általában az emberek 140 -180 ezer forintból kénytelenek megélni. Már hivatalosan.

Nem kaptam meg a kért adatokat, így ismét benyújtottam az írásbeli kérdést Varga Mihálynak, arra vonatkozóan, hogy…

Zveřejnil(a) Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője dne Neděle 2. února 2020

Lapunk kiváncsian várja, hogy országunk vezetői mikor adnak számot a valóságról. Vajon jogunk lesz egyszer végre megnézni, hogy pontosan mennyiből is élünk?

Fotó: AFP

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük