Vége lehet a vasárnapi zárvatartásnak?

A kormány inkább visszaállítaná a boltok vasárnapi nyitva tartását, minthogy szembenézzen egy esetleges népszavazás politikai következményeivel – írja a csütörtöki Népszabadság.

A lap piaci forrásokból úgy tudja, hogy a Miniszterelnökség már puhatolózik a kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításáról.

A kormányoldalon ugyanis biztosra veszik, hogy a Kúria nem fogja helyben hagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely hitelesítette Erdősi Lászlóné kérdését. Bár az sem biztos, hogy Nyakó István kérdése lesz érvényes, ugyanakkor a kormány inkább elébe menne a dolgoknak.

Kormánypárti politikusok szerint kisebb presztízsveszteség lenne a törvény módosítása, mintha az MSZP megkezdhetné a 200 ezer aláírás összegyűjtését. A boltzár ellenzői egyértelmű többségben vannak ugyanis Magyarországon.

Sok cég jól járt

Sok kiskereskedelmi egység jól járt a törvénnyel, ugyanis mialatt a forgalmat át tudták terelni más napokra, megspórolják a vasárnapi bérpótlékot.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint ugyanakkor egészen más helyzet van most, mint egy évvel korábban. Az elmúlt időszakban ugyanis a korábbinál is súlyosabbá vált a munkaerőhiány, így nehéz lesz embert találni a hosszabb nyitva tartáshoz, ráadásul a bérek is megemelkedtek, ami növeli a boltok terheit.

Forrás: Napi.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük