Véleményem a bevándorlásról

Flóra02

Rengetegen kérdeztétek a véleményemet privát üzenetben a bevándorlókról, illetve nap, mint nap, tömény mennyiségben szembe jön a téma a hírfolyamban, így az outrot is eköré szervezem. Stílusosan!

1.) Az utóbbi időben erősen jött fel a Jobbik, veszélyeztetve ezzel a Fidesz 2018 utáni pozícióját.

2.) A 2018-as választás a Fidesz és Jobbik között fog eldőlni. Nem lesz meg a kétharmad, szoros lesz a verseny.

3.) A baloldali pártok az 5%-os koncért fognak marakodni.

4.) A plakátátragasztások, stb. dacára a menekültezés napirenden tartása több okból is okos húzás:

a.) A Fidesz nem előzheti be szélsőjobbról a Jobbikot, tehát nem cigányozhatnak, nem zsidózhatnak. Néha egy-két buzivicc bele fog férni talán.

b.) A fentiekből logikusan következik, hogy az eddig gyűlölt társadalmi csoportok helyett a menekültek viszik el a balhét.

c.) A probléma nemzetközi szintű, a többi EU-tagállam is hasonló problémákkal küszködik, sőt, egyes országokban még súlyosabb a helyzet (Anglia, Olaszország, Spanyolország, stb. stb.), így tehát akad egy csomó nemzetközi hivatkozási pont, melyek minden lépést legitimálnak a magyar társadalom szemében.

d.) A magyar lakosság – hasamra ütök, mondok egy számot – 70%-a maximum a hollywoodi filmekben látott „niggert”. Meg a híradóban. Ahová általában nem jó tettekkel kerülnek be az emberek, hanem balhékkal. Gyújtogatás, lázadás, gyilkosság, terrorcselekmény, lövöldözés, nemi erőszak. Kész is van az előítélet.

e.) A netadó ellen hatalmas volt a népharag. Az oktatási reformok ellen is. Most egy kisebb, főleg belvárosi értelmiségekből álló csoport nyivákol hangosan. A netadó ellen kimentek az emberek, mert személyesen érintette őket a probléma. A bevándorlókért nem fognak tüntetni, mivel ők maguk nem bevándorlók.

f.) A Fidesz bevándorlás-ellenes politikája azért is zseniális lépés, mert leköti az ellenzék figyelmét, erőforrásait a hiszti.

5.) Amíg a baloldal reakcionista kommunikációt folytat, addig esélye nincs labdába rúgni. Nem lehet arra kampányt építeni, hogy „Orbán egy geci!”, továbbá mindig az ellenkezőjét mondják és akarják tenni annak, amit a Fidesz tesz és mond. Hiányoznak a jól kommunikálható, világos, könnyen befogadható, megvalósítható és „szerethető” üzenetek. A baloldal az eddig látottak alapján nem problémákat akar megoldani, hanem „a Fidesz egy geci!”.

6.) A baloldal eleve egyébként sem tud labdába rúgni, mert a magyar lakosság többsége nem szereti a menekülteket, rasszisták, szexisták, este leülnek a TV elé, nappal meg elhúznak melózni. Életük legfőbb problémája, hogy kaját tudjanak venni, számlát tudjanak fizetni. Ilyenek és ez nem az ő problémájuk, hanem azoké, akik azt hiszik magukról, hogy k.rva okosak, ennek ellenére képtelenek megszólítani az ország lakosságának nagyobb részét képező, tanulatlanabb embereket, a velük való kommunikációra képtelenek. Ők [email protected] a homofóbiára, [email protected] az antiszemitizmusra, [email protected] a rasszizmusra, [email protected] az emberi jogokra. Legyen kaja az asztalon és legyen hozzá sör. Ennyi. Kedves körúton belüli arcok, le lehet mászni az elefántcsonttoronyból, ahonnan annyira szeretitek osztani az észt! El lehet takarodni vidékre! Menjetek be egy kocsmába, beszélgessetek Átlag Pista bácsival! Meg fogtok ám lepődni!

A baloldal, ha akar, sem tud beszállni egy olyan versenybe, amely az ellenségképről szól. A baloldal nem tud felmutatni világosan kommunikálható kampányüzeneteket, amelyek az emberek félelmeire és zsigeri ösztöneire épül. Talán jóléti intézkedések ígérgetésével lehetne, de igazából azzal sem, mert a Fidesz leporolja a rezsicsökkentést, és egyébként a Jobbiknak is meglepő – vagy nem meglepő módon – szocialista a programja e tekintetben!

***

Nem vagyok ugyan egy Török Gábor, de bátran mernék jelképes fogadásokat kötni. Prognózisom 2018-ra tehát a következő:

– LMP stabilan hozza az 5-6%-ot, bejutnak.

– MSZP: 6-9%-os tartomány

– DK: meglesz az 5%, kicsi, jól körülhatárolható, de fanatikus és jól mozgósítható szavazóik vannak

– Együtt, PM, Liberálisok, MOMA, stb. eltűnnek a süllyesztőben. Ha összeállnának, akkor sem lenne meg az 5%

– A többi ilyen-olyan párt elvisz 1-2%-ot

– A maradék szavazat a Fidesz és a Jobbik között fog megoszlani, szoros lesz a verseny. Van esély a Jobbik győzelmére, de simán lehetséges, hogy újabb 4 évig marad a Fidesz.

Ennyi voltam. Szép napot!

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük