Véletlenül

konokpéter003

Én teljesen megértem, hogy a DK (plusz az egyszemélyes többesszámú Liberálisok, szül. Fodor Gábor) „véletlenül” megszavazták a törvényt, ami a NAV-ot végképp családi vállalkozássá teszi.

Szegény képviselőknek sok a gondja-baja, otthon nyekeregnek az éhes csimoták, és annyi a gomb, mint egy atomerőmű vezérlőpultján, összesen három, nehéz felnőni a feladathoz. Mert hát – amint erre néhány kormánypárti képviselő rávilágított – az emberek tökhülyék hozzá, hogy eldöntsék, akarnak-e ide olimpiát. Az emberek csak ahhoz nem tökhülyék, hogy négyévente eldöntsék, kik nem tökhülyék hozzá, hogy döntsenek helyettük azokról a kérdésekről, amikhez ők tökhülyék. Eme döntéseiket a kiválasztottak a továbbiakban gombok (pontosabban: három gomb) nyomogatásával realizálják. És három gomb bizony nem kevés, így még a nemtökhülye képviselők is néha belezavarodnak.

Azt is megérteném, ha a sebész a vakbelem helyett véletlenül a vesémet venné ki, elég nagy bennem a rendetlenség, meg hát a vese, az mindig jól fogy a szervpiacon, viszont senki sem vár potya vakbélre. Ez a „véletlenül”, ez remek kifejezés, és igazán nem lehet egy szavam sem, én legfeljebb csak flipperezni szoktam néhanap, de ott csak két gomb van, ha pedig belerúgok a készülékbe, hát azonnal letiltja az egész játékot. Nem érem fel ésszel az ilyen bonyolult dolgokat, mint a hárompálcás politikai céllövölde, vagy a hasüregi operáció.

Azért elképzelem, hogy az Úr megteremti a világot, földet-vizet szétválaszt, tesz bele növényt, állatot, végül az embert, utána pedig hagyja a dolgokat kicsit érni, ülepedni. Aztán (mondjuk bő kétezer évvel az utolsó korrekció után) megszemléli az egész tohuvabohut, és felháborodva kiabálni kezd:

– Gábriel! Hozd ide azonnal a Teremtés Könyvét!

– Hozom, Főnök!

– Mi van odaírva a hatodik naphoz?

– Hogy megteremtetted az embert, Főnök.

– Na, fiam, akkor szépen biggyeszd oda: „véletlenül”.

Forrás: Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük