Vidnyánszky és a Vezér láthatatlan légiói…

Lukács Ákos jegyzete

Hát igen… bezárult a kör: idehozták ezt a kárpátaljai önjelölt tahót, no véletlenül se szakmai, hanem népnemzeti alapon, aki működése során sorra játsszatta üresre legmárkásabb színházaink nézőtereit, most pedig automatizálja ugyanezt a trendet!

Megkapta a színészképzést is tomboló rombolásai mellé, hogy már rendeznie se kelljen a színházi katasztrófákat, mert azt majd az általa nevelt és busásan megfizetett nemzedék elvégzi helyette homogenizált dilettantizmusával, uniformizáltan kontraszelektált alkalmatlanságával.

Így azután a Vidnyányszky által kiválogatott sötét elméjű szerzők darabjai nem igényelnek majd további utómunkálatot (szereposztás, rendezés, dramaturgia stb.) mert a nézhetetlenség eleve garantált.

Kultúrfelelősi álruhába bújt párttitkár kezébe, egyszemélyi, tetszőleges irányítása alá került, agit-prop. szintre devalválódott a valaha patinás, méltán híres honi színivilág! (No, nem mintha jottányit is más lenne a helyzet kultúrális életünk bármely ágában.)

Apelláta nuku – megszoksz vagy megszöksz…

Befejeződött a honi pártszínházak hálózatának kiépítése, elkészült a Fidesz alapszervezeti gyűléseinek színielőadássá metamorfizálása.

Kiépült a totalitárius diktatúra, a miniszterelnök nem nyugszik, állandó háborút visel, csatát emleget (lázálmaiban rendre fel-feltűnő ellenségeink láttán), láthatatlan légiói folyvást menetelnek.

S nem zavarja már a reálvilág agóniája, hogy minden, minden, legfőképp Magyarország elesett, odaveszett..

  •  
  •  
  •  
  •