Volt, amikor boldog voltam

Melósok

Ha megtisztelsz, hogy elolvasod, azt köszönöm, ha gondolkodsz is kicsit rajta, az akár hasznos is lehet.

Sajnos többnyire a megérzéseim, ha csak idővel is, de beigazolódnak.

Ennek az országnak a veszte az, és az lesz továbbra is, hogy folyamatosan elbotlik a múltjában. Elbotlik, elsüpped, belefullad a közel harminc év alatt lágyra taposott mocsárba.

A múlthoz való görcsös ragaszkodás, mind-mind ennek az időszaknak a ma még aktívan szavazó polgáraira jellemző leginkább. Sajnos nem gondolnak mélyebben bele abba, amit ez a gyakorlat hosszútávon már okozott, és amit rövid időn belül be is teljesít. Ez a totális önkény és / vagy diktatúra bebetonozása. Az ismeretlentől való félelem sajnos felülírja a valódi változásra való reményt és annak a lehetőségét. Pedig itt kizárólag az új, a még ismeretlen az, ami kimozdíthatja ezt az országot a nyomor posványából.

Nem veszik észre, hogy közel harminc éve ugyanazok a szervezetek, szinte változatlan személyi összetétellel forognak a politika felső köreiben. A legutóbbi és az előtte lévő választásoknál kicsit sikerült elvinniük a választókat a zavarosba azzal, hogy alapítottak ezek a nagyobb szervezetek (MSZP, Fidesz-KDNP) kisebb szervezeteket, akik elszipkáztak, és elámítottak pár szavazót. Ezek a Jobbik, Együtt, PM, DK, és a kicsit idősebb LMP. Ezekben a szervezetekben ugyancsak a két nagy szervezet emberei ülnek és hitetik el a választókkal, hogy „ők nem azok”. Sajnos de – pont ugyanazok. Ugyanazok, akik jelenleg ellenzéki álarcban ülnek a bársonyszékben.

“volt, amikor boldog voltam – boldog attól amit csinálok, a munkámtól”

Nincs bal és jobboldal jelenleg ebben az országban. Egy homogén közösség van, akik kizárólag egy közös érdek mentén haladva politizálnak, és ha kell egyként zárnak össze. Ez az érdek nem más, mint a pártpolitikai szervezetekre épült struktúra. Ez garantálja nekik a munka nélkül beszedhető havi milliós nagyságrendű fizetést, a gazdasági, társadalmi státuszt.

Ezeket az embereket, ezt a homogén közösséget, az általuk kreált ideológiákkal elvakított hithű támogatók, szimpatizánsok tartják közel harminc éve életben. Ennek köszönhető a nyomorunk, és az ország szellemi és gazdasági kiürülése.

Ez a leegyszerűsített, tömör véleményem. Nem túlzottan érdekel, hogy mit gondolsz róla kedves olvasó, hiszen nem tudsz ezen változtatni.

Szép napot!

Tyetyák Zoltán

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük