Vona, betárazva?

gallo bela oldtime

A politika egyik aranyszabálya, hogy a világot barátra és ellenségre osztja, de úgy ám, hogy a barátot sem feltétlenül az érték-szimpátia, hanem az érdek hozza létre, példának okáért az ellenségem ellensége egyben nagy valószínűséggel a barátom is.

Nem tudjuk, mi zajlik a kulisszák mögött, de erősen tartja magát a hír, hogy a Jobbik háttértámogatóinak rejtélyes köréhez immár Simicska Lajos is odatartozik. Róla köztudott, hogy Orbán Viktornak ő egy ideje nem barátja már, amely fejlemény Vona Gáborra viszont kétségtelenül baráti benyomást tehet, hiszen Vona éppen Orbánt akarja legyőzni. A politika logikája szerint tehát barátok, mert léteznek közös érdekeik.

Mondják még azt is, hogy Simicska infókkal már jól betárazta Vonát a nagy összecsapásra, de még nincs itt az ideje, hogy kilője a töltényeket.

Így szól a kulisszák mögötti fáma, de az sem érdektelen, mi zajlik a kulisszák előtt.

Tény, hogy a Jobbik évadnyitó rendezvénye a hétvégén meglepő mértékű nyilvánosságot kapott, a Hír Tv és az Echo Tv is a helyszínről, egyenes adásban közvetítette az elnöki beszédet.

Tény, hogy Vona Gábor (miközben pártjának népszerűsége stagnál), vehemensen optimista jövőképpel rukkolt elő, nem rejtve véka alá azt sem, hogy már ellenzéki pozícióból is kormányozni fog.

Sokakat (de nem mindenkit) meghökkentve, azzal állt elő, hogy hidat verne a társadalmat megosztó ellentétek fölött, mindenekelőtt felszámolná a jobb- és a baloldal gyűlölködését, ami nem azt jelentené, hogy keblére ölelné Orbánt és Gyurcsányt, mert nem a pártok, hanem az emberek között építene nemzetiszínű hidat.

Vonáék továbbra sem a szélről, hanem középre nyomulva akarnak választást nyerni, minden igyekezetük a néppártosodásra irányul, végleg túladtak egykori kiszámított radikalizmusukon.

De ami most történik, az már a cukiságon is túl van.

Bővebben: Mozgástér BLOG

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük