Vona valódi ellensége a szocializmus, nem a zsidók!

Érdekes vita alakult az utóbbi napokban Köves Slomó zsidó egyházi vezető és Vona Gábor szélsőjobboldali politikus között. A történet onnan indult, hogy a politikus hanuka üdvözletet írt a rabbinak, aki erre annyit reagált, hogy ez az üdvözlet nem túl hiteles a párt előéletét tekintve. Sajnos ezzel nem lett vége az alapból szürreális levelezgetésnek, Vona még meg is magyarázta a bizonyítványt.

Valami olyasmi mondandójának a lényege, hogy ami volt, azt ő megbánta, de nem is tehetett másként, mert beleszületett egy világba, ahol zsidó magyarok és nem zsidó magyarok léteztek, de mára felismerte, hogy ez így nem jó és megbocsájtó módon felülemelkedik ezen és ezt elvárja a zsidóktól is.

Nézzük csak meg az érvrendszerét? Vona összekapcsolja a zsidóságot és a kommunista mozgalmat és a zsidóknak tulajdonítja 1919 vörös terrorját és az 1945 utáni Államvédelmi Hatóság működését is. És ezt bocsájtja meg szegény Slomónak, akinek persze mindehhez semmi köze, mivel ő a konzervatív zsidó hagyományok követője, azaz legalább annyira ellensége a kommunista, szocialista mozgalmaknak, mint a konzervatív magyarok.

Vona úgy akar tehát középre húzni, hogy mindeközben a legvadabb előítéleteket hangoztatja, azaz szerencsétlen zsidók nyakába varr olyan történelmi eseményeket, amelyeknek jelentős részben maguk is elszenvedői voltak. A zsidó polgárság jelentős része egy cseppet sem örült 1919-nek, sőt a Horthy hatalomba kerülését sem ellenezték és igen sokan közülük elszenvedői lettek az ötvenes éveknek és bizony örömmel fogadták 1956-ot is.

Akik felé ezt e megbocsájtó gesztust kellene tegye Vona, azok nem zsidók, hanem a szocializmus hívei, akik valóban meg akarták szabadítani az országot attól a feudális lidércnyomástól, amelynek Vona is híve. A gond csak az, hogy a komcsik tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy fasiszta disznóból soha nem lesz demokrata szalonna, így eszünk ágában sincs pacsizni és jópofozni velük. Mi azt valljuk, hogy a magyar népet meg kell védeni attól a kórságtól, amelyet a szélsőjobb jelent, fel sem merülhet velük az együttműködés lehetősége. Mert mi megtanultuk jól, amit Rosa Luxemburg mondott: “Szocializmus vagy Barbárság” és tudjuk, hogy ők soha nem fognak egy igazságos világért harcolni, ők egy barbár, elnyomó rendszert akarnak. Ellentétünk kibékíthetetlen és az is kell maradjon!

Kalmár Szilárd

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük