Zelenszkij hősként mutatta be az ukrán nácit, állva ünnepelték Kanadában!

A zsidó felmenői közül többet a háborúban elvesztő ukrán elnök a kanadai parlamentben tartott beszéde elején a képviselők figyelmébe ajánlott egy a teremben ülő idős férfit, aki Zelenszkij szerint Ukrajna hőse, mert fiatal korában az országát megszálló oroszokkal harcolt. A kanadai politikai elit óriási ovációval köszöntötte Jaroszláv Hunkát, az ukrán elnök pedig ökölbe szorított kezét mutatta az öregember irányába, nyilván egy harcias gesztus volt a részéről.

Az ünneplés még véget sem ért, amikor kiderült, hogy a “bátor ukrán hazafi” oroszellenes küzdelmét a hitleri Németország párthadseregében az SS-ben végezte, mégpedig az ukrán önkéntesekből szervezett 14. gránátos hadosztályban. Meg kell jegyezni, hogy ukránok a második világháború idején annyian jelentkeztek az SS-be, hogy a többségüket el kellett utasítsák a felvételnél. Szintén meg kell említeni, hogy a második világháború alatt ukrán nacionalista fegyveresek több százezer lengyelt és zsidót mészároltak le, sőt a magyarokkal is összetűzésbe keveredtek. A világháború után aktív náci gerillamozgalom működött a mai Ukrajna nyugati területén, amelyet a szovjetek csak több év után tudtak felszámolni.

A kialakult nemzetközi botrány után a kanadai parlament házelnöke is megszólalt, elnézést kért és azzal magyarázta tettét, hogy nem volt tisztában a ténnyel, hogy az ukrán hazafi ifjú éveiben konkrétan Hitler párthadseregében harcolt. Azt már nem tette hozzá, hogy a vén gazember vélelmezhetően részt vett civilek meggyilkolásában, a szlovák nemzeti felkelés leverésében is.

A történtek jól illusztrálják a nyugati világ szellemi eltorzulását, helyesebben visszatalálását a náci gyökerekhez.

Munkások Újsága