Horn Gyula kommunista múltja miatt csinálja a balhét a Fidesz

Nyáron fogadta el a Fővárosi Közgyűlés, hogy a XIII. kerületben egy közterület viselje Horn Gyula nevét. A bukott újpesti fideszes politikus, Wintermantel Zsolt által vezetett Fidesz-KDNP frakció nem fogadta el a döntést. Véleményük szerint ugyanis Horn kommunista múltja miatt nem lehetne elnevezni róla közterületet, javasolták, hogy az ügyben a Fővárosi Közgyűlés kérdezze meg Magyar Tudományos Akadémia antikommunista boszorkányüldözésben illetékes testületét.

Karácsony Gergely erre reagálva elmondta, hogy a kommunizmust ő is utálja, mert akkor természetesen ők is nagyon el voltak nyomva, de Horn rendszerváltás körüli ügyködése akkora érdem, hogy annak kapcsán igenis lehet róla közterületet elnevezni. 

A mi álláspontunk az ügyben az, hogy Horn Gyuláról igenis legyen elnevezve utca. Minden fasiszta disznónak már szobra van Orbán Magyarországán, akkor nem azon fogunk felháborodni, hogy egy sétány Horn Gyula nevét viseli. Karácsony Gergely komcsizását meg pont annyira elítéljük, mint a Wintermantelét. Horn 56-ban tette a dolgát, 88 után pedig nem tudta megmenteni a magyar társadalmat a rendszerváltás borzalmaitól, pedig 1994-ben Kádár utódját látta benne az ország, ezért is nyert sima többséggel. Sajnos nyugati nyomásra maga mellé kellett vegye akkor az SZDSZ-t, Fodor Gábort és Bokros Lajost és ez automatikusan eredményezte 1998-as politikai bukását. Ha 94-ben megpróbált volna valamit visszahozni a szocializmusból eurotatlanti népnyúzó bohóckodás helyett, akkor ma valószínűleg nem Orbán lenne a főnök az országban. 

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •