Miért megoldhatatlan a devizások problémája?

hitel

Kik ellenérdekeltek abban, hogy a devizakárosultak részére egy igazságos és méltányos megoldás szülessen?

1. A pénzügyi rendszer természetesen ellenérdekelt, mert ez “garantálja” a profitjukat.

2. Az állam ellenérdekelt, mert fenntartja a csalárd devizahitel konstrukcióját, és cserébe a bankok ilyetén keletkező extraprofitjából különösebb tiltakozás nélkül elvonhat. (eu-s eljárás sem lesz éppen ezért az összejátszásért)

3. Ellenérdekelt a Nemzeti Bank, ami a csalárd devizaügyletbe belerángatott “hitelesek” miatt legalább 6000 milliárd nyereségre tett szert. Ez az intézmény “az utóbbi 20 évben a bankok érdekeit képviselte, és képviseli a mai napig is” – mondta Róna Péter 2010-ben, de továbbmegyek, a Nemzeti Bank a kamaton és a sikertelen inflációs politikán keresztül a “külföldet” szolgálta, és a csalárd deviza hitelek (szabályozásának elmulasztása) révén valójában a forint ellen fogadott.

Erre a problémára a magyar lakossággal szemben felálló erők olyan nagyok, olyan erős médiabefolyással és anyagi erőforrásokkal rendelkeznek, hogy csak olyan nyomásra engednek majd, ami eddig még sosem volt jelen a közéletben.

A cél tehát az – minek elaprózni : felszámolni a politikai elitet, legyen a politikai elit a magyar lakosság a valóságos beleszólás kialakításával, kilépni a monetáris rendszerből, és az IMF-ből, megszüntetni az állam jogfolytonosságát, megtagadni az adósságot. Azt hiszem kisebb CÉL, és kisebb FENYEGETETTSÉG megfogalmazása esetén nem lehet sikerre vinni a devizások ügyét.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük