Miért nem megyek tüntetni és miért mondom, hogy “Welcome Fudan!”

Jámbor András barátom tüntetést szervez a Fudan Egyetem Budapestre települése ellen. Sok dologban szoktunk egyetérteni, ebben most nem tudom támogatni őt. Nagyon nem, sőt!

Miért?

Elsősorban azért, mert ez egy klasszikus ellenzéki politikai lufi. Ezekből már nagyon elegem van. Az, hogy hőbörgünk hőbörgésre okot adó dolgok miatt, az még nem politikai alternatíva. Márpedig más itt nem megy már évek óta csak a saját bázis hergeléssel való idegben tartása. Ez kábé a felturbózott óvodás hiszti minősített esete, mellékhatása pedig az ellenzéki szavazók totális elhülyítése. 99 százalékuk egy ilyen címmel megjelenő cikket már el sem olvas, hanem egyből árulózva, bérencezve kommentel és természetesen megvonja a lájkját attól az oldaltól, amely ellenzéki ugyan, de másként képzel el dolgokat, mint a domináns ellenzéki véleményvezérek. Az agresszív dékás nyuggerek mellé besorolódtak a demokratikus B-középbe az agresszív momentumos és párbeszédes hipszterek, a “bringás neolibek”

Másodsorban azért, mert amit most itt nagybetűs ellenzéki akciónak adnak el nekünk, az nem más, mint az agresszív amerikai birodalmi politikai megrendelésnek való megfelelés. Civilségükből megélő emberjogi, korrupcióellenes, sajtószabadságos aktivisták világszerte látványosan egyszerre mozdulnak, ha az euroatlantista világpolitikai illetékesek ezt úgy látják jónak. A lényeg, hogy a helyi közvéleményben gondoskodjanak arról, hogy a világpolitikai főgonosznak Oroszországot és Kínát lássák az emberek. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen a katolikus papokat sem bélyegezzük vatikáni titkosügynököknek. A budapesti euroatlantista lobbistákat sem kell gyűlölni, hiszen nyilván hisznek is abban, amit mondanak, hát tegyék és mondják szabadon. Nekünk azonban maradjon meg a jogunk a tisztánlátáshoz és ahhoz, hogy nemet mondjunk a legagresszívebb világpolitikai uszításra, az amerikaira. Mindez ráadásul kiegészül részükről a leggagyibb antikommunista hőzöngéssel. Ezt a propagandát még Goebbels kezdte el és az ő szellemi örökösei lettek az amcsik. Aki baloldaliként retteg a baloldaltól, az nem baloldali maximum szociálisan elkötelezett liberális vagy jobboldali. Akit a Fudan egyetemben az egyébként nem is létező kommunista állampárti vonal zavar a legjobban, az ne várja el, hogy radikális balosok csatlakoznak akciójához, sőt azt se, hogy kussoljunk.

Szóval ez az egész, ami mögé hörögve hőbörögve áll be az egész ellenzék nem más, mint szép szavakba csomagolt uszítás. Olyan uszítás, ami mögött elsősorban az amerikai nagyhatalmi érdek áll. Kína az elmúlt 40 évben megvalósította azt a célt, ami még a Szovjetunióban fogalmaztak meg, “utolérni és leelőzni”. Az amcsik meg most jöttek rá arra, hogy az ő negyven évük ezzel szemben nem szólt másról mint minden elkúrásáról otthon és a világpolitikában egyaránt. Most próbálják visszatolni Kínát arra a szintre, ahol az 40 évvel ezelőtt volt, mert pontosan látják, hogy az amerikai liberalizmus szépen elmarad a kínai kommunizmus mögött. Mindezt úgy érik el ráadásul, hogy nem bombázzák végig a fél világot “demokráciaexportnak” álcázva a legalantasabb olajvadászatot.

Magyarországon napi szinten talicskázzák a közpénzt kifelé, igen gyakran a legnagyobb hülyeségekre szórva el azt. Stadionok, kisvasutak, kamu idegenforgalmi projektek százai vannak mögöttünk, az ellenzék a legtöbb esetben max morgolódott. Ezért némileg hiteltelen, hogy most amikor a világ egyik legmagasabb szintet hozó egyeteme települne ide, akkor kezdik ilyen erővel rángatni a vészharangot. Én azt mondom, hogy végre! Sajnálom, hogy a a nyugati világnak mi amolyan hátsó udvara vagyunk. Képzett fiataljaink kellenek Londonba és Berlinbe is, de az itteni oktatási rendszer fejlesztését nem tekintik feladatuknak. Ha ide települne a Harvard, akkor nyilván a mostani hőbörgők kisírt szemmel tapsolnának és csókolnák meg a lába nyomát is annak, aki azt ide hozná. 

Végül arról, hogy a Fudan miatt nem lesz helye a Diákvárosnak. Ez egy komoly érv? Fél Ferencváros és Fél Csepel egy pusztuló rozsdaövezet, azaz lényegében üres egykori iparterület. Pár hete még azt olvastam, hogy a kerületeknek nincs semmi célja ezekkel a területekkel, mert nem adtak be semmiféle fejlesztési ötletet, amikor tőlük ezt kérték. Most pedig itt hirtelen rájönnek, hogy elfogy a terület és jön a diákarmageddon a sárga veszedelem miatt. Persze ezt a szervezők nem mondják ki, a kommentelők helyettük is megteszik. És a legnagyobb szégyene ennek a dolognak, hogy masszívan ott van a dologban a rasszista uszítás, szeretett ellenzéki elitünk eme akciója méltó párja Orbán migránsozásának. Éppen ezért a legnagyobb nyugalommal jelentem ki, hogy elmentek ti a büdös p.csába és Welcome Fudan! 

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •