Több ezer köztisztviselő sztrájkol, és országszerte zajlanak a szolidaritási akciók

Országszerte 7500 köztisztviselő vesz részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett csütörtöki sztrájkban – közölte az érdekképviselet elnöke, a főváros XV. kerületének önkormányzatánál elindítva a munkabeszüntetést.

Boros Péterné az önkormányzati hivatal apparátusi értekezletén kiemelte: egy társadalom működésének fontos eleme, ha az ország hajtóerejét jelentő dolgozók élnek demokratikus jogaikkal.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az értekezleten azt hangsúlyozta, hogy össze kell fognia a közszférában és a versenyszférában működő szakszervezeteknek, mert ha nem így tesznek, “leszalámizzák” a munkavállalókat.

A PDSZ is több munkáltatóval megkötötte a március 14-re meghirdetett kétórás szolidaritási sztrájk idején teljesítendő elégséges szolgáltatásra vonatkozó megállapodást. A tervezett sztrájkot több tankerületben ma reggel leállította a munkáltató, ezért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete bírósághoz fordul.

Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (OKSZ), melynek a KKDSZ is tagja, tegnap,  március 13-án ülést tartott és áttekintette a sztrájkképesség-felmérési eredményeket.

Az OKSZ döntése értelmében egyúttal a KKDSZ is kifejezte szolidaritását az MKKSZ által szervezett, az önkormányzati köztisztviselők, a kormányzati igazgatás kormánytisztviselői érdekében szervezett

A sztrájkoló köz- és kormányzati tisztviselők felé a KKDSZ szolidaritását a kék szalag március 14-ei kitűzésével nyilvánították ki.

Az OKSZ is sztrájk mellett

MTI-KKDSZ-OKSZ-PDSZ

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: muonszerk(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •