Európa biztonságához az USA-ra is szükség van

simicskó

A honvédelmi miniszter a Magyar Atlanti Tanács konferenciáján arról beszélt: Európa biztonságának fenntartása érdekében továbbra is szükség van az USA-ra. Simicskó István azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország számára kiemelt jelentőségű az Egyesült Államokkal való kapcsolat.

Európa biztonságának fenntartása érdekében továbbra is nagy szükségünk van az Egyesült Államokra – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács konferenciáján. Kiemelte: a mostani biztonsági kihívások és kockázatok jóval erősebben érintik Európát. Az elmúlt időszakban Európa – különösen a nyugati államai – viszonylag jómódúvá vált, de nem rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek a kontinenst jelenleg fenyegető biztonsági kockázatok elhárításához elegendőek lennének – közölte Simicskó István.

Amikor újabb veszélyek jelentkeznek, még fontosabbá válik az euroatlanti kapcsolat – jegyezte meg a miniszter. Hozzátette: Magyarország számára a transzatlanti kapcsolat „nemcsak egy racionális érdek”, hanem „egy értékközösséget alkotunk a NATO valamennyi tagországával”, és kiemelt jelentőségű az Egyesült Államokkal való kapcsolat.

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük