Sztrájk a makói gumigyárban

A kedvezőtlen munkakörülmények, egyebek között a túl sok túlóra és a tíz évnél hosszabb ideje ott dolgozók plusz juttatásainak elvétele ellen tiltakoznak csaknem háromszázan sztrájkoltak a makói gumigyárban – írja  Népszava.

A vártnál jóval többen léptek sztrájkba ma reggel 6 órakor Makón; a Continental AG Contitech Fluid Automotive Hungária Kft.–nél a délelőtti műszak létszámának a kétharmada, becslések szerint csaknem 300 dolgozó nem vette fel a munkát – közölte a Népszavával Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) elnöke.

A délelőtti műszak kezdetétől délután kettőig tervezett munkabeszüntetéshez az úgynevezett bérelt dolgozók is csatlakoztak volna, ám ez nem jogszerű, a szakszervezet ezért őket nem vonta be őket a tiltakozó akcióba.

A szakszervezet beszámolója szerint mintegy 1700 dolgozót egyre jobban hajszolja a cégvezetés, mert az időközben megszaporodott megrendelést ezzel, a drasztikusan lecsökkent létszámmal is teljesíteni akarja. A Népszava információi szerint végül a gyár 85 százaléka leállt, a csoportvezetők is sztrájkba léptek.

Népszava Fotó MTI

  •  
  •  
  •  
  •