Tóth Ádám balról előzi a NER-t Zemplénben

Tóth Ádám
Egy tragikus baleset következtében időközi országgyűlési választás lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választó körzetében. A helyzet kusza. A kormánypártok az elhunyt képviselő Wasingtonból hazaköltöző lányát indítják, az ellenzéki pártok közül pedig öt egy rasszista jelölt mögé állt be, aki egy hét késéssel tudott benevezni, mert pártjában, a Jobbikban jelenleg nincs aláírásra jogosult személy, s így nem is lehetett ún. jelölő szervezet.
A “washingtoni lánynak” eleddig egyetlen vetélytársa akadt a független Tóth Ádám személyében, akit az új, baloldali párt, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM – a szerk.), valamint számos civil szervezet is támogat. Őt kérdezte meg Eszes Péter a politikai rovatunk főmunkatársa.

Eszes Péter: Miért indul el az összefogás közös jelöltje ellen? Magát a Fidesz fizeti?

Tóth Ádám: Meglepne, ha a Fidesz a NER ellenérdekeltjeit fizetné. A zempléni emberek miatt indulok el a közelgő választáson, konkrétan a Fidesz-rezsim ellen. Korábbi rendvédelmisként és egy ideje vendéglátóiparosként pontosan tudom, milyen problémákkal néznek szembe az itt élők. Családom és jómagam eddigi közéleti tevékenysége révén része vagyok a helyi közösségnek.

Határozott nézeteim vannak, miként alkothatnánk ebből a gyönyörű helyből egy még csodálatosabb világot.

E. P.: Ez valóban nagyon szép, de ön szembe megy az összefogással, s így hatalomban tarthatja a Fideszt ebben a körzetben.

T. Á.: Jelenleg én vagyok az egyedüli ellenzéki jelölt a “washingtoni lánnyal” szemben, aki – úgy tűnik – azt gondolja, hogy neki jár ez a mandátum, hiszen ő a megboldogult képviselő lánya. Nos, ha az ellenzéki oldalról bárki más összegyűjti a szükséges számú (500 – a szerk.) ajánlást, akkor ő fog indulni rám.

E.P.: De miért nem ön mögé álltak be a pártok?

T. Á.: Sajnos nem tudom, ám esetleg kérdezze meg őket! Amúgy engem is számos szervezet támogat. Így például a rendvédelmisekből és civilekből álló Magyar Szolidaritás Mozgalom, amelynek Székely Sándor révén most is van országgyűlési képviselője, szintúgy az erősen balos Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nevű párt. Simán magamévá tettem az ő programjukat, s főleg a nettó 200.000 forintos havi minimálbér és a minden gyermek után járó 37.500 forintos családi pótlék gondolatát.

Úgy vélem, a természet megőrzése mellet az is hihetetlenül fontos, hogy az emberek végre normális béreket kapjanak, és az állam valóban méltányosan támogassa a családokat, no meg a nyugdíjasokat is.

E.P.: Komolyan gondolja, hogy ezek a nem létező szervezetek, érdemben segíthetik a munkáját.

T.Á.: Nem tisztem megvédeni ezt a két szervezetet, és a többit se, de két és fél nap alatt gyűjtöttünk össze több mint 1.000 ajánlást, a tikkasztó hőségben, az augusztus 20-i hosszú hétvége alatt. Talán elég sokat elmond a helyzetről, hogy tettük mindezt egy olyan térségben, ahol ellenzéki pártokról még hallani sem hallottak – úgymond szervezeti szinten.

E.P.: Nem zavarja, hogy önön fog múlni a kétharmad?

T.Á.: Szeretném, ha – szó szerint – rajtam, és – szintén szó szerint – végre múlna az a kétharmad! Választást fogok nyerni azért, hogy legyen valódi képviselete a zempléni embereknek, valamint hogy eredményesebben harcolhassak a szociális válság ellen. Ám sajnos mégsem rajtam múlik a kormány kétharmados súlya, hiszen az Országgyűlésben ott van a német nemzetiségi képviselő, aki szintén támogatja az országot kirabló, kizsákmányoló Fidesz-KDNP-t.

E.P.: Akkor mit tud elintézni egy független képviselő?

T.Á.: Sok mindent, amiken akár az emberek fizikai élete is múlhat. Például, a már említett Székely Sándor, aki az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselője elérte, hogy szabályozzák újra a gyalogos átkelőhelyek jogi helyzetét, valamint modernizálják is őket, hiszen országosan napi 3 baleset történik ezeken a helyeken. Azt hiszem, ez elég nagy dolog. Biztos vagyok benn, hogy jómagam is eredményes képviselő tudok majd lenni, és nagyon sok tervem van.

E.P.: Egyet mondjon!

T.Á.: Szeretném, ha sok smaragdfát ültetnénk a környéken.

E. P.: Drágaköveket akar termeszteni? Úgy hallottam, azokat bányásszák.

T.Á.: A smaragdfa négyszer annyi széndioxidot köt le, mint egy átlagos növény. Elképesztően hasznos, tisztítja a környezetet. Márpedig azt szeretném, ha még az unokáim unokái is itt élnének
.
E.P.: Na, jó, ez nagyon szirupos lett. Mondjon inkább valami politikusat is!

T.Á.: Nos, ez vagyok én. De tény ami tény, aláírtam egy megállapodást az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalommal, hogy együtt fogunk dolgozni a szociális válság megszüntetéséért, kiharcoljuk a normális béreket Magyarországon. A kizsákmányolás rendszerszintű. Az elmúlt 30 évben átvertek minket a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom hamis ígéreteivel.

A Fidesz-KDNP 10 év alatt totális támadást intézett a magyar nemzet ellen. Ma 4 és fél millió ember dolgozik látástól vakulásig, pár tízezer ember elképesztő jólétéért. Ezt mindenki látja, mindenki tudja. Ideje végre az emberekkel, és a közösségekkel foglalkoznunk! Kezdjük el azzal, hogy minimum havi 200.000 forint nettó fizetést adunk 8 óra munkáért, és gyermekenkét havonta nettó 37.500 forint családi pótlékot. Ez így már jó lesz?

E.P: Tökéletes.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Tóth Ádám balról előzi a NER-t Zemplénben”

Comments are closed.